Avrupa Komisyonu
Avrupa Birliği proje ve hibe programlarından faydalanmak ve kendinizi geliştirmek için bu bölümdeki Avrupa Komisyonu, EACEA, Avrupa Birliği Bakanlığı, Ulusal Ajans hakkında dikkatli bir şekilde okumanızı tavsiye ederiz.
European CommissionAvrupa Komisyonu Avrupa Komisyonu, AB'nin genel stratejisinin geliştirilmesinde, AB politikalarını teşvik etme ve AB politikalarının tasarlanmasında ve uygulanmasında aktif bir rol oynamaktadır. Düzenli olarak politikalarını değerlendiren ve raporlayan bir kurumdur. Diğer ana AB kurumlarıyla birlikte, Avrupa Komisyonu, AB'nin genel stratejisini ve siyasi yönünü geliştirir.
Komisyon, AB politikalarının Avrupa iş dünyasının ve vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamadığını sürekli olarak değerlendirir. Değerlendirmeler etkinlik, verimlilik, uygunluk, tutarlılık ve AB katma değeri için bir politikayı değerlendirir. EACEAEducation, Audiovisual and Culture Executive AgencyEğitim, Görsel-İşitsel ve Kültür Yürütme AjansıAvrupa Komisyonu'nun eğitim, kültür, görsel-işitsel, spor, vatandaşlık ve gönüllülük için fonları yönetir. Bu AB finansman programlarının çoğu bölümünü diğer Komisyon departmanlarıyla yakın bir şekilde çalışarak yönetmek:EACEA'nın yönettiği AB finans ve hibe programları:
Creative Europe
Yaratıcı Avrupa

Yaratıcı Avrupa, kültür ve görsel-işitsel sektörlere destek için Avrupa Komisyonu'nun çerçeve programıdır. Önceki Kültür Programı ve MEDYA programından sonra, 1,46 milyar Euro'luk (öncekilerden% 9 daha yüksek) bir bütçeyle Creative Europe, Avrupa'nın kültürel ve yaratıcı sektörlerini destekleyecek. Destek programları:
KÜLTÜR
Sınır ötesi işbirliğini, platformları, ağ oluşturmayı ve edebi çeviriyi teşvik edenler gibi kültür sektörü girişimleri.
MEDYA
Görsel-işitsel çalışmaların geliştirilmesini, dağıtılmasını veya bunlara erişimin teşvik edilmesi gibi görsel-işitsel sektör girişimleri.
SEKTÖRLER ARASI
Garanti Kolaylığı ve uluslarötesi politika işbirliğini içeren sektörler arası bir hat.
Erasmus + , Avrupa Birliği'nin eğitim, gençlik ve spor alanlarını kapsayan hibe programıdır. Erasmus + Programı, yaşlarına ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazanmayı, kişisel gelişimi iyileştirmeyi ve istihdam olanaklarını artırmayı amaçlamaktadır.
Erasmus + Programı kapsamında desteklenen faaliyetler temelde üç Ana Kilit Eylem ve iki Özel Eylem altında toplanmıştır.
Tüm Erasmus + Programı başvuruları haricindeki başlıklar altındaki teklif çağrıları Türkiye Ulusal Ajansı tarafından alınır ve değerlendirilir. Merkezi Teklifler için Eylemler Brüksel merkezli Avrupa Komisyonu Yürütme Ajansı tarafından yönetilir. Tüm merkezi eylemler Yürütme tarafından yönetilir. Ajansa bu bağlantıdan ulaşılabilir. Eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanları Avrupa’nın hem şimdi karşılaştığı hem de gelecek on yılda karşılaşacağı temel sorunların üstesinden gelmeye yardım etmek adına önemli bir katkı sağlayabilir. Bu alanlar Avrupa ülkelerini etkileyen sosyo-ekonomik krizi aşmak, büyüme ve istihdamı desteklemek ve sosyal eşitlik ve içermeyi teşvik etmek adına Avrupa 2020 stratejisinin anahtar faktörleri olarak düzenlenmiştir.
Bu arka plana karşılık, Erasmus+, AB’nin 2014-2020 dönemi için eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarındaki Programıdır.1 Söz konusu Program aşağıdaki sorunları ele almayı amaçlayacaktır. Özellikle gençlerin artan işsizlik düzeyleri ile mücadele etmek Avrupa hükümetlerinin en acil görevlerinden biri haline gelmiştir. Çok sayıda genç, okullarını erken terk etmekte ve işsiz kalma konusunda yüksek bir risk taşımaktadır. Aynı risk, kalifiye olmayan çok sayıda yetişkin çalışanı da tehdit etmektedir. Güçlü ve iyi işleyen eğitim, öğretim ve gençlik sistemleri, vatandaşları rekabetçi bir ekonominin ve işgücü piyasasının talep ettiği becerilerle donatarak vatandaşların bu sorunlarla başa çıkmasına yardımcı olabilir.
Diğer bir sorun, “gençlerin Avrupa’da demokratik hayata katılımını teşvik etmek” ile ilgili Lizbon Antlaşması hükümlerine uygun olarak, gençler arasında sosyal sermayenin geliştirilmesi, gençlerin topluma aktif olarak katılma yeteneklerinin güçlendirilmesidir. Bu husus gençlerin beceri ve yeteneklerinin yanı sıra aktif vatandaşlıklarını da geliştirmeyi amaçlayan yaygın öğrenme faaliyetleri aracılığıyla da hedeflenebilir.
Avrupa Birliği düzeyinde mutabık kalınan çerçevede katılımcı ülkelerde sistemsel reformların teşvik edilmesi, mevcut araçlar aracılığıyla her seviyede işbirliğine öncülük edecek açık bir liderliği ve yetkili makamlar ile paydaşlar arasında paylaşılan bir vizyonu gerektirmektedir. Diğer taraftan, gençlik kuruluşları ve gençlik çalışanlarının profesyonelliğini ve gençlik çalışmalarının Avrupa boyutunu geliştirmek amacıyla kurum/kuruluşlara ve çalışanlara eğitim ve işbirliği fırsatları sağlanması gerekmektedir.
Erasmus+ Programı Program Ülkelerinin Avrupa’nın beşeri ve sosyal sermayesini etkin bir şekilde kullanmak yönündeki çabalarını desteklemek üzere tasarlanmıştır ve eğitim, öğretim ve gençlik alanlarında örgün eğitim, yaygın eğitim ve sargın eğitime destek vermek yoluyla hayat boyu öğrenme ilkesini desteklemektedir. Program ayrıca özellikle yükseköğretim ve gençlik alanlarında Ortak Ülkeler ile işbirliği ve hareketlilik fırsatlarını da geliştirmektedir.
Erasmus+, Lizbon Antlaşmasının getirdiği yeniliklerinden bir tanesi kapsamında, Program Ülkelerinde halka yönelik spor faaliyetlerini destekleyecek ve spor alanında Avrupa’nın politika işbirliğini teşvik edecektir. Program Avrupa ağlarının oluşturulup geliştirilmesini teşvik edecek ve bu ağlar paydaşlar arası işbirliğinin yanı sıra, spor ve fiziksel faaliyete ilişkin farklı alanlarda bilgi ve teknik uzmanlık (know-how) paylaşımı ve transferi için fırsatlar sağlayacaktır. Bu güçlendirilmiş işbirliği, Avrupa’da fiziksel hareketsizliğin sosyal ve ekonomik maliyetini azaltmaya yardımcı olarak beşeri sermaye potansiyelinin gelişimi üzerinde dikkate değer pozitif etkiler yaratacaktır
Genel olarak Program, Avrupa 2020 stratejisinin hedefleri ve Hareket Halinde Gençlik ve Gündem gibi bu stratejinin yeni beceriler ve işlere yönelik önemli girişimleri ile tutarlı olan eylemleri, işbirliğini ve araçları destekleyecektir. Program ET2020 Stratejisinin, Avrupa Gençlik Stratejisinin ve AB dış eyleminin hedeflerine ulaşmasına katkı sağlayacaktır. Bunun yanı sıra, açık koordinasyon yöntemleri çerçevesinde Avrupa düzeyinde mutabık kalınan politika önceliklerini de destekleyecektir.
Bunu, gençlerin yurtdışında veya kendi ülkelerinde topluluklara fayda sağlayan projelerde yer almalarına yardımcı olan Avrupa Dayanışma Birliği'nin finansmanı ve desteğiyle yapabilirsiniz.
Bu projeler, ilham verici ve güçlendirici bir deneyimin yanı sıra becerilerinizi ve yetkinliklerinizi geliştirirken değişim getirme şansı sunar.
Ne yapabilirsin?
Vatandaşlar Programı, Avrupa vatandaşlarına katkıda bulunmaktır AB, tarihinin ve çeşitliliğin anlaşılması ve demokratik katılımı teşvik etmektedir. Tüzel kişiliğe sahip kamu kuruluşları veya kar amacı gütmeyen kuruluşlar başvurabilir.
EU Aid Volunteers
AB Yardım Gönüllüleri
gönüllülerin ve insani yardım kuruluşlarının eğitimi ve kapasite geliştirme platformudur.
EU Aid Volunteers, farklı ülkelerden gönüllüleri ve kuruluşları bir araya getirerek insani yardım projelerine pratik destek sağlar ve afetten etkilenen toplulukların yerel kapasitesini ve dayanıklılığını güçlendirmeye katkıda bulunur. AB Yardım Gönüllüleri girişimine katılanlar 18 yaşın üzerinde olmalı ve bir AB Üye Devletinin vatandaşı veya AB'de uzun süreli ikamet edenler olmalıdır. Gönüllüler, eve dönüş masraflarına yardımcı olmak için konaklama ve seyahat masrafları, sigorta, devam eden eğitim ve gelişim, aylık ödenek ve yeniden yerleşim ödeneği alırlar.

Intra-Africa Mobility Scheme
Afrika İçi Hareketlilik Programı
Afrika'da akademik hareketlilik
2007 – 2013 funding programmes and the Eurydice network ( 2007 - 2013 finansman programları ve Eurydice ağı ) sırasında seçilen projeleri yönetmek.
(Avrupa'daki eğitim sistemleri ve politikaları hakkında analiz ve karşılaştırılabilir veriler).
NOT: Proje hibe programlarına başlamak ve geliştirmek için Erasmus+ programını öğrenmek, kendinizi Erasmus+'da geliştirmeniz daha faydalı olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı
Avrupa Birliği Bakanlığı, 2011'de kurulan ve ilk olarak 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'nde yer alan bakanlıktır. Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği sürecine ilişkin faaliyetleri koordine etmek amacıyla kurulmuştur.
Turkish National Agency
Ulusal Ajans


Siz değerli gençlerin proje ve hibe programlarından olan erasmus plus için başlangıç noktanızdır. Proje eğitimlerine katılabilir, kendinizi geliştirip, hem proje yazabilir hemde projelere başvurabilirsiniz.
Eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki Avrupa Birliği programlarını en etkin şekilde yürüterek vatandaşlarımız ile kurum ve kuruluşlarımızın bu programlardan azami şekilde istifade etmelerini temin etmek.
Uluslararası işbirliği ile yürütülen eğitim, gençlik ve spor projelerinin ülkemizin beşeri sermayesinin geliştirilmesine yönelik katkısını nicelik ve nitelik bakımından en üst düzeye taşımak,
Vatandaşlarımızın kişisel, sosyal ve mesleki becerileri ile kurum ve kuruluşlarımızın kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik programların ihtiyaç, verimlilik ve etki bakımından en doğru hedef kitlelere ve yeni kullanıcılara ulaşmasını sağlamak,
Yurtiçinde ve yurtdışında gerçekleştirilecek uluslararası faaliyetlerde ülkemizin en iyi şekilde temsil edilmesine ve katılımcıların kendi kültürünü ve değerlerini doğru tanıması ve tanıtmasına yönelik tedbirler almak,
Eğitim, gençlik ve spor alanlarındaki kurum ve kuruluşlarımızın uluslararasılaşmasının önündeki engellerin mümkün olan en yüksek oranda ortadan kaldırılmasına katkı sağlamak,
Programların ülkemizin kalkınma politikaları, öncelikleri ve 2023 vizyonu ile uyumlu şekilde icra edilmesini temin etmektir.